Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı lensler geliştiriliyor

Akıllı lensler, günümüz teknolojisinin gözlük sektörüne yenilik getiriyor. Geleneksel kontakt lenslere kıyasla daha fazla işlevselliğe sahip olan akıllı lensler, göz sağlığını koruyor ve kullanıcılara yeni olanaklar sunuyor. Peki kontakt lensler nasıl kullanılıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:16
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Akıllı lensler geliştiriliyor

Akıllı lenslerin gözlük gibi kullanıcıların gözlerine takabileceği bir tür teknolojik cihaz olduğunu belirten uzmanlar, bu lenslerin geleneksel kontakt lenslere benzer şekilde doğrudan göze yerleştirildiğini ve kullanıcılara çeşitli işlevler sunduğunu söylüyor.



Akıllı lensleri uygulamak için öncelikle bir optisyene başvurmak gerektiğinin altını çizen Uzmanlar, optisyenin kişinin göz yapılarını ve ihtiyaçlarını değerlendirerek uygun akıllı lensi belirlediğini, ardından kişiye özel olarak üretilen akıllı lenslerin göze takıldığını kaydediyor. Bu akıllı kontak lenslerde genellikle mikroelektronik sensörler bulunduğunu ifade eden uzmanlar, bu sensörler sayesinde kullanıcının göz sağlığıyla ilgili verilerin toplandığını ve analiz edildiğini belirtiyor. Örneğin, UV ışınlarına maruz kalındığında bu lensler uyarılarda bulunabiliyor.


KİŞİYE ÖZEL KONTAKT LENSİN PİYASAYA SÜRÜLMESİ BEKLENİYOR

Akıllı kontakt lens teknolojisinin hala geliştirme aşamasında olduğunu belirten uzmanlar, ticari olarak yaygın şekilde bulunmadığını belirtiyor. Uzmanlar, ilerleyen dönemde daha fazla işlevselliğe sahip ve kişiye özel tasarımlara sahip akıllı kontakt lens modellerinin piyasaya sürülmesini beklediklerini dile getiriyor.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.