Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye İşçi Partisi'nin seçim kararı

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın mensubu olan TİP 14 Mayıs’ta yapılacak parlamento seçimine, en az 41 ilde kendi adı, amblemi ve adaylarıyla gireceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 03:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 03:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Türkiye İşçi Partisi'nin seçim kararı

Bu karar, başta Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) olmak üzere Emek ve Özgürlük İttifakı içinde yer alan bazı siyasetçiler tarafından eleştiriliyor.

Cezaevinde bulunan Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, bugün Yeni Yaşam gazetesi için kaleme aldığı yazıda, ittifakın Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir aday çıkarmadığını hatırlattı ve “Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı değildir” dedi.

Demirtaş’tan Yeşil Sol Parti çağrısı

Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da adına kullanılan Twitter hesabında yapılan açıklamada, “Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye’nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise ılımlı bir yaklaşım sergiledi ve “Önemli olan sorunları yoldaşlık ve ortak mücadele çerçevesinde çözüme kavuşturmak ve en yüksek başarıyı elde edecek formülleri oluşturmaktır. Kimsenin karamsarlığa ve kaygıya düşmesine gerek yok” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.