Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demir eksikliği: Sessiz tehlike kapıda

Demir eksikliği günümüzde uzmanlar tarafından sıkça teşhisi konulan bir rahatsızlık haline geldi. Vücudumuzdaki demir miktarı azaldığında veya demir emilimi yetersiz olduğunda ortaya çıkan bu durum, birçok sağlık sorununa yol açıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 17:30
Kaynak: Musa Yeşildağ
Demir eksikliği: Sessiz tehlike kapıda

Demir eksikliğinin en büyük belirtileri arasında yer alan halsizlik, sürekli sinir halinde olma ve huzursuzluk gibi etkenler vatandaşlarımızın bu teşhis için uzmanlara başvurulmasına neden oluyor.

Peki demir eksikliği nedir? Tedavi yöntemi neler? Gelin birlikte inceleyelim.

DEMİR EKSİKLİĞİNİN NEDENLERİ

Demir eksikliğinin nedenleri halk tarafından büyük bir merak olarak akıllarda kalmaya devam ediyor. Yetersiz demir alımı,  demir emiliminin yetersizliği, adet kanaması, gebelik ve emzirme dönemi gibi birçok sebep demir eksikliğine yol açmaktadır. 

DEMİR EKSİKLİĞİNDEN NASIL KORUNURUZ?

Demir eksikliğinden korunmak için, düzenli olarak demir açısından zengin besinleri tüketmemiz gerekmektedir. Özellikle et, balık, kuru baklagiller, ıspanak, brokoli, kuru meyveler ve kuruyemişler demir açısından zengin besin olarak gözümüze çarpıyor. Demir emilimini arttırmak için C vitamini içeren besinleri de demir açısından zengin besinlerin yanında tüketmek gerekir.

TEDAVİ YÖNTEMİ NELER?

Demir eksikliği tedavisinde uzmanlar kişiye genelde demir takviyesi önerir. Demir takviyeleri ağızdan tablet ve şurup şeklinde alınır. Bazı durumlarda uzmanların başvurduğu yöntemlerden biri olan damar yoluyla demir tedavisi de uygulanmakta.

Kaynak: Musa Yeşildağ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.