Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Baraj

Herkes Duysun - Baraj haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Baraj haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Doğancı ve Nilüfer barajları yaz aylarına hazır mı? Haber

Bursa Doğancı ve Nilüfer barajları yaz aylarına hazır mı?

Bursa'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajlarındaki doluluk oranı arttı. BUSKİ’nin paylaştığı güncel verilere göre 2007 senesinde faaliyete giren ve 60 milyon metreküp su kapasitesine sahip olan Nilüfer Barajı’nın doluluk oranının yüzde 100’e, 2 milyon 520 bin metreküp hacime sahip olan Doğancı Barajı’nın doluluk oranının ise yüzde 98’e yükseldi. BUSKİ SU İSRAFI KONUSUNDA UYARDI BUSKİ, barajlardaki doluluk oranının artmasına dair yaptığı paylaşımda su tüketimi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Kaynaklarımızı israf etmemeli, gereksiz su kullanımının önüne geçmeliyiz.” ifadelerini kullandı. UZMANLAR UYARIYOR: MUHTAÇ KALABİLİRİZ Su ve iklim krizinin vurduğu ülkelerin başında gelen Türkiye, geçtiğimiz yıllarda uzmanlar tarafından çölleşebileceği konusunda uyarılmıştı. İklim kriziyle mücadele etmek üzere bakanlık dahi kurulan Türkiye’nin bir felaket senaryosuyla karşılaşmaması için uzmanlar vatandaşları ve yetkilileri uyardı. Yaşadığımız süreçte bir damla suyun dahi israf edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşlara seslenen uzmanlar, suyun buharlaşarak neredeyse yarı yarıya indiği açık taşıma sisteminden bir an önce vazgeçilmesi ve toprak altına yerleştirilen borularla suyun en az kayıp oranıyla taşınması gerektiği konusunda da yetkilileri uyardı.

Bir barajda daha kuraklık sinyali! Haber

Bir barajda daha kuraklık sinyali!

Suşehri'ne 28 kilometre uzaklıktaki Kelkit Çayı üzerine, enerji üretimi ve tarımsal sulama amacıyla 1990 yılında inşa edilen Kılıçkaya Barajı, kuruma noktasına geldi. 64 kilometrekare alana sahip barajın 33 kilometrekaresi, Suşehri sınırlarında, geri kalan 31 metrekaresi ise Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi sınırlarında yer alıyor. Barajın son dönemde yaşanan kuraklık nedeniyle su tutmaması ise dikkat çekiyor. Bugünlerde barajdan geri sadece ortasından geçen Kelkit Çayı'nın akıntısı kaldı.  'ALARM VERİYOR' SCÜ Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kartal, baraj hakkında bilgi verdi. Barajda yıllar içinde birçok kez su bazında büyük değişiklikler gözlendiğini söyleyen Kartal, "İncelediğimizde bunda çok fazla faktör etkili. 2015 yılında yağışın dönemsel olarak farklılık göstermesi dolayısıyla genel olarak barajın yüksek su tutma kapasitesi mevcuttu hatta o dönem barajın kapaklarını açmışlardı ama günümüze baktığımızda kuraklık açısından alarm veren bir özelliğe sahip. Zaman zaman ciddi boyutta kuraklığın tetiklemesiyle birlikte suların çok fazla çekildiği ve azaldığını da görebiliyoruz. Yöreyi incelediğimizde ve tarihi şehir efsanelerine baktığımız zaman Fatih Sultan Mehmet'in yaptırmış olduğu bir cami söz konusu. O caminin dönem içerisinde yıllık periyodik kuraklıkla ortaya çıktığı, yağışın artmasıyla tekrar su içinde kaybolduğunu görüyoruz. Bu durumun en önemli etkeninin kuraklık olduğunu yağış azlığı olduğunu söyleyebiliriz. Yağışın yıllara periyodik olarak dağılmaması, kimi zaman artış kimi zaman azalış göstermesi, son yıllarda da yoğun olarak küresel ısınma nedeniyle yağışların tamamen azaldığını görüyoruz. Bu da su seviyelerinin düşmesine neden oluyor" dedi.  'ENERJİ ÜRETİMİ VE TARIMDA REKOLTE AZALACAK' Barajlardaki su azlığının sadece kuraklığa ve iklimse etkenlere bağlanmaması gerektiğini kaydeden Kartal, "Kelkit Çayı'nın barajı besleyen kolları var. Bu kolların içme suyu, tarımsal amaçta kullanımın çok fazla artması baraj suların azalmasında çok büyük etken. Barajımız enerji üretimi maksatlı kullanılan bir baraj. Dönemsel rekoltenin düşmesine bağlı kilovat olarak düşüklüğüne sebep olacak. Enerji üretiminde azalmalar meydana getirecek. Yine bununla birlikte su popülasyonu nedeniyle balık çeşitliliği ve balıkçılığı sekteye uğratacak ve azaltacaktır. Çayın kolları tarımsal sulama maksatlı kullandığı için tarımda da yıldan yıla rekolte düşüklüklerine ve verim azalmalarına sebep olacaktır" diye konuştu. 

Balıkesir'de su tehlikesi! Haber

Balıkesir'de su tehlikesi!

Altıeylül ilçesi sınırları içindeki baraj, Kille Çayı üzerinde, sulama, içme suyu ve taşkınları önlemek amacıyla 1986-1991 yıllarında inşa edildi. Yıllık 157 milyon metreküp su kapasiteli baraj, son dönemdeki mevsimsel kuraklıktan olumsuz etkilendi. Seviyesi yüzde 23 olan barajın bulunduğu bölgede önceki yıllarda su altında kalan eski Balıkesir-İzmir kara yolu görünür hale geldi. Sındırgı ilçesinde tarımsal sulamada kullanılan Çaygören Barajı'nın su seviyesinin de yüzde 20 olduğu öğrenildi. BASKİ Genel Müdürü Günal ve Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş'tan tasarruf çağrısı Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal, AA muhabirine, beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle kuraklık riskinin tetiklendiğini söyledi. Son yağışların kısmen katkı sağladığını ancak riskin sürdüğünü belirten Günal, "Neye sahip olduğumuz değil suyumuza nasıl sahip çıktığımız çok önemlidir. Devlet Su İşleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu konuda hassasiyet gösteriyor, su kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan da suyumuzu tasarruflu kullanmaları için aynı hassasiyette ve farkındalıkta olmalarını bekliyoruz." diye konuştu. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise Çaygören Barajı'nın son yılların en kurak mevsimini geçirdiğini dile getirdi. İlçe halkının su tüketiminde dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Yavaş, "Yoksa daha büyük sıkıntılara gireriz. Özellikle vahşi sulama sisteminden vazgeçilmeli, çok su isteyen ekonomik kazancı düşük üretimden uzak durulmalı." dedi. İlçeye bağlı Pürsünler Mahallesi'nin muhtarı Mustafa Tekel de çiftçilerin sulamayı daha dikkatli yapmaları gerektiğini söyledi. Tekel, barajdaki su seviyesinin çok düşük olduğunu anlatarak, "Şu anki su, balıkların yaşamasına yetecek kadar. İnşallah yağmurlar yağar, vatandaşlarımız da mevcut suyu daha dikkatli kullanır." ifadesini kullandı.

"Kuraklığın çaresi baraj" Haber

"Kuraklığın çaresi baraj"

Maşallah, bu ihtişam Bursa'nın nereden nereye geldiğini gösteriyor. Bursa, yeniden 2023'e şahlandırmaya hazır mı? Size inanıyorum, size güveniyorum. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da birlikte inşa edeceğiz. Sanayinin, ticaretin, tarımın, denizin, dağın, yeşilin, huzurun, kuruluşun şehri Bursa bizimle birlikte olduğu müddetçe Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz mesele yoktur. Emniyetten rakamları alayım dedim. Çünkü yol boyu yolun sağı, solu Bursa'da ne durumdayız diye baktım ve verilen rakam 120 bini bugün aştık. Maşallah Rabbim bu coşkunuzu daim kılsın. Aramızdaki bu gönül bağından aldığımız güçle önce 2023 imtihanını başarıyla vereceğiz, ardından ülkemizi dünyaya yükselteceğiz. Eğitimde, anaokulundan liseye, pansiyondan spor salonuna, bina güçlendirmesinden atölyeye kadar çeşitli ilçelerimizde 127 farklı yatırımı resmen bugün açıyoruz. Bursa Uludağ ve Bursa Teknik Üniversitelerimizin tamamlanan alt yapı ve binalarının resmi açılışını yapıyoruz. Mudanya Üniversitemizin de fakülte, yükse okul, enstitü, araştırma merkezi birimlerini bu eğitim öğretim yılında resmen faaliyete açıyoruz. Malum kuraklık var. Soruyorlar çare ne? Çare bizim de yaptığımız gibi baraj, baraj, baraj. Barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 4,6 milyar lirayı geçen 67 ayrı projeyi Bursa'mıza kazandırdı. Yatırım tutarı 12 milyar lirayı bulan kamu yatırı ile 30 milyar liraya ulaşan özel sektör yatırımının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Son 20 yılda Bursa'ya toplamda 80 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Bursa'ya 2. devlet üniversitesi olarak Bursa Teknik Üniversitesi'ni kurduk. Yurt binaları kurduk. Bursa’da riskli yapı olarak belirlediğimiz 15 bine yakın yapının kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’daki tarihi çarşı ve Hanlar bölgesine de hak ettiği tarihi sülietini teslim edeceğiz. Ulu Cami çevresine 500 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Metro projemizi de yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Uludağ Alan Başkanlığını kurarak ülkemizin bu önemli tabiat ve turizm merkezinin hak ettiği ihtimamla kurulmasını değerlendirilmesini sağladık. Şimdiden hazırlanın bakalım. Sandıkları patlatacağız. Bay Kemal yanında birileriyle metroya binmiş, “Paris’te bile yok” diyor. Biz bunları çoktan geçtik. Sen Marmaray’ı gördün mü?

Yalova halkına su tasarrufu çağrısı! Haber

Yalova halkına su tasarrufu çağrısı!

Başkan Vekili Tutuk, su seviyesi kritik eşiklere gelen Gökçe Barajı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. 36 milyon metreküplük barajda 3 milyon 500 bin metreküp suyun kaldığını anlatan Tutuk, “Barajımızın yüzde 85’i tükendi. Barajda doluluk oranı yüzde 15. Barajımıza Selimandıra ve Kurtköy gelen 2-3 dereden su takviyesi yapıyoruz. Hiç yağmur yağmasa dahi şu andaki suyumuz ilimizin ihtiyacına 2 ay yeter. 2 ay yeter deyip tasarrufu elden bırakmayacağız. 12 ay yapmamız gereken tasarrufu bu aylarda yağışın olmaması biraz daha artırmak zorundayız. Toplum bilincini oluşturmak zorundayız” dedi. Barajın Yalova’ya günlük 80 bin metreküp su sağladığını anlatan Tutuk, “Ocak ayının sonlarına geliyoruz. Şubat ayı sonunda hala kar ve yağmur yağmazsa çok ciddi tasarruf tedbirlerini Yalova Belediyesi olarak olacağız. Şubatın sonuna kadar hala Yalova’da kar ve yağmur yağmazsa mart ayında su kesintilerine başlayabiliriz” ifadesini kullandı. “Barajın yüzde 20’lik kısmını toprağın altına veriyoruz” Yalova tarihinin en büyük altyapı yatırımı durumundaki ana ishale hattı yenileme çalışmalarına da değinen Tutuk, bu projenin öneminin bu günlerde daha da anlaşıldığını belirterek şöyle konuştu: “Şehit Ömer Faydalı Caddesinden başlayan ana ishale hattı Altınova ilçesine kadar giden bizim içme suyu ana hattımız. Bu hat depremde 26 yerden patlamış. Zaten 45-50 yıllık olan hat bu patlaklar nedeni ile suyun yüzde 20’lik kısmını kaybediyor. 36 milyon metre küp su tutan barajın yüzde 20’lik kısmını toprağın altına veriyoruz. Yaptığımız işin önemi de buradan çıkıyor. Şu anda 26 milyon euroluk, Türk parasıyla 500-520 milyon liralık yatırım ile şehrimizin içinden geçen hattı şehir dışına alıyor, aynı zamanda da yüzde 20’lik bu kaybın önüne geçmiş oluyoruz. Şehrin içinden geçen hattan toprağın altına giden su şehrin tabanında sıvılaşmaya da neden oluyor. Deprem bölgesi olan Yalova’da bunu kimse söylemese de çok önemli bir iş yapıyoruz” ifadesini kullandı. “İşin ciddiyetinin farkındayız” Tutuk, gözle görülmeyen bir yatırımı kolay kolay bir belediye başkanının yapmaya cesaret edemeyeceğine değindi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Vefa Salman’ın geçmişteki, ‘Ben de seçime bir sene kala çamura bulayacak kadar enayi değilim” sözlerine atıfta bulunan Tutuk, şöyle konuştu: “Hiçbir belediye başkanı 500 milyon TL’yi toprağın altına gömerek üstünü örtmek istemez. Biz Yalova’da seçim zamanında, ‘Yalovalıları seçim zamanı çamura bulayacak kadar enayi değilim’ diyen başkanları da gördü ama biz işin ciddiyetinin farkındayız. Halkımızın su ihtiyacının birinci öncelik olduğunu biliyoruz. Bu yatırımı da yapmak zorundaydık. Bu sorumluluktan kaçmayarak elimizi taşın altına koyduk. Şu an ana ishale hattının 5 kilometrelik kısmı da döşendi. Hızlı bir şekilde gidiyor.”   “2. Barajı Yalova’ya kazandıracağız” Yalova’ya yeni bir baraj da ha kazandırılacağını da sözlerine ekleyen Tutuk, “Selimandıra deresinin çıkışından sonraki 2. Etapta 2. Bir baraj daha yapılacak. Bu baraj da 25 milyon metre küp su tutacak. 5 yıllık yatırım planına alındı. AK Parti İl Başkanımızın da Tarım ve Orman Bakanımızla görüşmesinde barajın 5 yıl içerisinde bitirileceğini söylediler. Etüt çalışmaları zaten yapılıyor. Bu barajı da muhakkak Yalova’ya kazandıracağız” diye konuştu.

Kayseri'de de barajlar kurudu! Haber

Kayseri'de de barajlar kurudu!

Kayseri'de yoğun şekilde kuraklığın yaşandığını kaydeden Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş; "Kayseri'de kuraklık aşırı derecede devam ediyor" dedi. Kayseri'de kar ve yağmurun yeteri kadar yağmamasından dolayı barajlardaki su seviyeleri azaldı. Kentte bulunan Sarıoğlan Barajı'nda su seviyesi sıfıra düşerken, kentin en büyük barajı olan Yamula'da ise su seviyesi yüzde 7'lere kadar düştü. Suların altında kalan eski yapılar ise, suların çekilmesiyle beraber gün yüzüne çıktı. "Kayseri'de kuraklık aşırı derecede devam ediyor" Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kayseri'de yoğun şekilde kuraklığın yaşandığını kaydederek, "Güz döneminde yağmur yağmadı. Bundan dolayı ekinler randımanlı çıkmadı. Bu durum halen sürüyor. "Kar yağar" dedik ama kar da yağmadı. Yaşanan kuraklıktan dolayı tüm Türkiye'deki çiftçilerimizde bir tedirginlik var. Kimsenin elinde olan bir şey değil. Kayseri'de kuraklık aşırı derecede devam ediyor. Ekilen yerlerde ekinlerin bir kısmı çıktı ama bir kısmı da çıkmadı. Kuraklıktan dolayı hem ülkemize hem de çiftçimize çok ciddi kayıpları oluyor. Hem yem kaybı hem de hayvanlar yaylaklarda istedikleri kadar ot bulamıyorlar. Bundan dolayı hayvancılıkta sıkıntıya giriyor. Kayseri kuraklıktan nasibini alıyor ama bizler de inşallah önlemlerimizi alırız. Ne derecede başarılı olabiliriz ama onu da bilemiyorum. Barajlarımızdaki su seviyeleri çok ciddi şekilde düştü. Geçen sene de çok ciddi derecede düşmüş Kar yağışından sonra artış yaşanmıştı. Bu sene kar yağmadığı için barajlardaki su seviyesinde yükselme yok. Artık suyun barajların ve sulu tarıma geçmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Öyle bir zaman gelir ki, belki suyun damlasına bile muhtaç olabiliriz. O yüzden nerede olursak olalım, suyun kıymetini bilmek durumundayız. Çılgın sulama gibi yöntemlerle sulamanın artık bitmesi lazım. Su kıymetli ve bundan sonra daha da kıymetli olacak" ifadelerini kullandı. Güneş ayrıca, kuraklıktan dolayı çiftçilerin mağdur olmaması için ürünlerini TARSİM ve kuraklık sigortası yaptırmaları gerektiğini kaydetti.

Elektrik üretimi sekteye uğruyor! Haber

Elektrik üretimi sekteye uğruyor!

Vauk Dağından doğup Karadeniz’e dökülen ve geçtiği 160 kilometre boyunca derin vadilere hayat veren Harşit çayı üzerinde enerji üretimi için yapılan Torul Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) gölünün su seviyesi yağışsız geçen sonbahar ve kış mevsimi nedeniyle düştü. Son yılların en yağışsız kış mevsimini geçiren Gümüşhane’de elektrik enerjisi üretimi amacıyla yapılan Torul Barajı gölü havzasında yaklaşık 55 metre çekilen su seviyesi nedeniyle elektrik üretimi azaldı. Geçen yılın aynı mevsiminde bölgede kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını ve Torul Baraj gölünün su seviyesinin ilk defa bu kadar düştüğünü söyleyen baraj çevresinde yaşamlarını sürdüren Köprübaşı Mahallesi sakinleri, endişeli olduklarını dile getirdi. Konuyla ilgili konuşan Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sarı ise barajlardaki su seviyelerinde azalma meydana geldiğini ve bu nedenle barajlarda enerji üretiminin düştüğünü söyleyerek suyun ve elektriğin tasarruflu kullanılması noktasında uyarılarda bulundu. “Kürtün ve Torul barajlarına gelen su miktarının yüzde 50’lere yakın azaldığı görülmektedir” Yağışsız geçen sonbahar ve kış aylarında barajlardaki su seviyesinin yüzde 50 oranında azaldığının altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sarı, “Ülkemiz genelinde yaşanan kuraklıklar barajlardaki su seviyelerinin giderek azalmasına, dolaylı olarak da elektrik üretimine etkisini negatif göstermeye başlamıştır. Her yıl elektrik üretimine ihtiyacın artmasıyla daha stratejik bir önem arz eden hidroelektrik santrallerde geçen yılın aynı zamanlarına göre akarsu ve nehirlerden taşınan su miktarı yaklaşık olarak yüzde 40 oranlarında azalım göstermiştir. Bölgemize baktığımızda, küresel ısınmanın etkisiyle yağış rejimlerindeki mevsimlere göre anormal değişiklikler, geçen yılın bu dönemleriyle kıyasladığımızda Kürtün ve Torul barajlarına gelen su miktarının yüzde 50’lere yakın azaldığı görülmektedir. Bu durumlarda, hidroelektrik santrallerde yetersiz su kapasitesinden kaynaklı minimum işletme kotlarında elektrik enerjisi üretimine ara vermek durumunda kalınabilmektedir” dedi. “Vatandaşlarımızdan gerek kullandıkları elektrik enerjilerinde gerekse suyun kullanımı konusunda büyük hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” Minimum işletme kotlarında elektrik üretimine devam edilmesi halinde barajdaki özgül su sarfiyatının çok yüksek değerlere çıkması nedeniyle jeneratörlerin kavitasyon gibi benzeri olaylarla karşılaşılabileceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Sarı, “Kavitasyon olayı, hidrolik türbinlerde son derece yaygın olan ama hiç görülmesi istenmeyen bir olay olup, hidroelektrik santrallerde vibrasyona, performans azalmasına bağlı olarak verimin düşmesine ve türbini oluşturan malzemelerde hasarlara neden olmaktadır. Dolayısıyla, yağışların mevsim normallerinin çok altında seyretmesi nedeniyle yaşanan su sıkıntılarının önüne geçebilmek için enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesine dikkat edilmelidir. Bu bağlamda, bütün vatandaşlarımızdan gerek kullandıkları elektrik enerjilerinde gerekse suyun kullanımı konusunda büyük hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yağışlar mevsim normallerine geri döner ve barajlarımız tam kapasitede çalışmalarına devam ederler” diye konuştu. “İleride elektrik kesintimiz olur mu olmaz mı bilemiyoruz” Kış aylarında kar yağışı olmamasının endişe verici olduğunu söyleyen Torul ilçesi Köprübaşı Mahallesi sakini Metin Baydar, “Şu an hâlihazırda elektrik kesintimiz yok ama ileride olur mu olmaz mı bilemiyoruz. İnşallah kar yağar, su çok olur, barajlarımız dolar ve elektrik üretimi olur. Şu anda kar yağması lazım ama tabi ki kar yok. Şu an için endişeliyiz. Tüm Türkiye genelinde bir kuraklık var ama bizim burada da Allah bilir ne olacağını. Bu mevsimde yağışların olmaması normal değil yani. Geçen sene bu zamanlarda 15-20 hatta 50 santimetreye ulaşan kar yağmıştı. Su belki de bir tribünü zor çalıştırıyor. İnşallah su artar da elektriğimiz fazlalaşır” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da kuraklık yok! Haber

Diyarbakır'da kuraklık yok!

Ülke genelinde yaşanan kuraklık son 2 yılda Diyarbakır ve bölgede de yaşanmaktadır. Kentin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk seviyesini Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Yaşar Ceylan açıkladı, “Herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır” dedi. Yaz aylarında büyük orman yangınlarına sebep olan iklim krizi bugün dünyayı kuraklık ve ortalamanın üzerinde sıcaklıkla karşı karşıya bıraktı. İklim değişikliği, sis ve hava kirliliğine neden olurken kimi barajlarda su seviyesine etki ediyor. Diyarbakır’ın su ihtiyacını karşılayan önemli barajlarda doluluk oranının normal seviyede olduğunu ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Yaşar Ceylan, enerji amacıyla kullanılan barajlarda da su seviyesinin normal olduğunu ifade etti. Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de son 2 yıldır kuraklık yaşandığını söyleyen Ceylan, “Şehrimizde dağlık kesimlerdeki barajlarımızda kentimizin ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz mevcut. İnşallah önümüzdeki süreçte gelecek akımlarla birlikte daha iyi duruma geleceğiz. Elimizdeki bütün imkanlarla depoladığımız bütün suyun vatandaşlarımızın istifadesine sunmak suretiyle sulamalarımızı geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023’te de yapmaya çalışacağız” dedi. “2021-2022 yılında yoğun kuraklık yaşadık. Ancak aldığımız önlemlerle vatandaşımızın sulamadan zarar görmemesi yönünde çaba harcadık ve başarılı olduğumuza inanıyoruz” diye konuşan Ceylan, “Mevcut durumdaki kuraklığa ilişkin tedbirlerimizi alıyoruz. Valiliğimiz başkanlığında gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Buna bağlı alınması gereken tedbirler görüşülüyor. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte barajlarımıza gelecek akımlara bağlı olarak da bunu en iyi şekilde vatandaşa sunmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.