Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kebap kültürü yurt dışına açıldı

Kebap, lezzeti ve ihtişamı ile Türk mutfağının ve Türk halkının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Kebabın tarihi yeri ülkemiz mutfağı içerisinde büyük önem arz ederken, en sevilenler arasında yer alması da lezzetini kanıtlar nitelikte.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 07:54
Kaynak: Musa Yeşildağ
Kebap kültürü yurt dışına açıldı

Son yıllarda yurt dışında açılan kebap dükkanları, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kebapları dünyaya tanıtmakta ve Türk gastronomisine olan ilgiyi artırmakta önemli bir rol oynuyor. Bu dükkanlar, sadece lezzetli kebaplar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türk kültürüne ve misafirperverliğine de pencere açıyor.

Dünden bugüne baktığımız zaman kebap ülkemizin dışında da büyük bir kültürel yapıya sahip. Yunanistan, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa gibi bölgelerde de kebabın önemini görüyoruz. Bakalım yurt dışında kebap kültürünün önemi ne ölçüde?

ABD’DE DÜKKAN SAYISI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Son zamanlarda uzmanların da bu konuya değinmesinin üzerine araştırmaların sonucunda ABD’de kebapçı dükkanı sayısının artışta olduğu görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde et ve süt ürünleri alanında faaliyet gösteren Türk şirketi Al Marwa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Levent Demirgil, kebap dönerin ABD'de geleceğinin parlak olduğunu belirterek, Avrupa'daki Türk girişimcilerin deneyimleri ve iyi örneklerin bu ülkeye yansıtılabilmesi halinde, dönerin bir Türk gıda ürünü olarak ABD'de marka olabileceğini zamanında vurgulamıştı.

“AVRUPA’DA BU FURYAYA KAPILDI

Avrupa’da, özellikle Fransa, Hollanda ve Almanya’da kebap furyasının büyük bir artış içinde olduğunu gözlemleyen araştırmacılar kebabın lezzetinden Avrupa halkının memnun olduğunu söylüyor. Zamanında bununla alakalı açıklama yapan  İtalyan şef Wigwam Koordinatör Başkanı Efrem Tassinato, “Daha önce Adana kebabını bilmiyorduk ama buraya geldiğimizde nasıl yapıldığını öğrenerek büyük keşif yapmış olduk. Avrupa’da bilinen bir gerçek var ki, kebap bu şekilde yapılmıyor. Avrupa’da döner, şeklinde yapılana 'kebap' deniyor. Burada bunu öğrenmekten büyük keyif aldık dedi. Ayrıca, Adana ve Venedik’in bu konuda özel bir bağı olduğunu da kaydetti.

Kaynak: Musa Yeşildağ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.