Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremde 97 kişiye mezar olmuştu: Mahkemeden kızdıran haber!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan kentlerden Hatay’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği, Özkan City Blokları’nın müteahhiti Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
Depremde 97 kişiye mezar olmuştu: Mahkemeden kızdıran haber!

Müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşlerinin Hatay Antakya’da inşa ettiği ve 6 Şubat depremlerinde 97 yurttaşın hayatını kaybettiği Özkan Gold City Blokları’yla ilgili davanın ikinci duruşma bugün Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bu duruşmada müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan için tahliye kararı verildi. Aileler söz konusu karara tepki gösterdi. 

97 kişinin hayatını kaybettiği Gold City konutları davasında AKP'li  müteahhit tahliye edildi - Evrensel

NE OLMUŞTU?

Hatay’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği, Özkan City Blokları müteahhit Mehmet Özkan ve kardeşleri tarafından inşa edildi. Özkan City Blokları için hazırlanan ön inceleme raporunda binanın kolonlarının kesildiği iddiasına yer verilmişti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nce hazırlanan bilirkişi raporunda kolon kesme iddialarını ortaya çıkaracak statik projeye ulaşılamadığı ifade edilmişti.

Nisan ayında söz konusu binanın yıkılmasıyla ilgili görülen ilk duruşmada, kolon kesme iddialarını kanıtlayacak statik projenin mahkemeye sunuldu.

Mahkeme davaya eklenen bu statik projenin ardından mahkeme yeniden bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi. Bugün görülen duruşmada ise Özkan ve kardeşi Yusuf Özkan tahliye edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.