Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tavuk fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları üzerine Ticaret Bakanlığı, kanatlı et ihracatına kısıtlama getirme kararı aldı. Ancak, bu kısıtlamanın tavuk fiyatlarını düşürüp düşürmeyeceği merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 08:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 08:01
Kaynak: Musa Yeşildağ
Tavuk fiyatları düşecek mi?

Birçok uzman, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı bu önlemin tavuk fiyatlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyor. Ticaret Bakanlığı'nın arz talep dengesini sağlamak için aldığı bu adımın, tavukta yaşanan fahiş fiyat artışının önüne geçebileceğini ifade ediyorlar.

TÜKETİCİNİN CEBİ RAHATLAYACAK

Ticaret Bakanlığı yetkilileri, tavuk fiyatlarında yaşanan aşırı artışın önüne geçmek için ihracat kısıtlaması getirdi. Bu kısıtlamanın tüketicilerin cebini rahatlatacağını ve daha uygun fiyatlarla tavuk etine erişim sağlayabileceklerini belirtiyorlar.

Organik Tavuk | Afiyet Et Kasap & Izgara | Online Satış | 0 Doğal Et |  Organik Et | Katkısız Et

TEDBİRLER YETMEZ AMA EVET 

Bu konu hakkında Herkes Duysun’a açıklamalarda bulunan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Dolarda ’luk, altında ise  %26’lık bir artış vardı ama tavukta bir anda ne olduysa 2’lik bir artış yaşandı. Ticaret Bakanlığı bir takım sınırlama kısıtlama yaparak yani arz talep dengesi oluşturarak tavuktaki bu fahiş fiyatlandırılmanın önüne geçebileceğini düşünüyorum." dedi.

Yılmaz ayrıca, bu önlemin fiyatları düşürmede yeterli olmayabileceğini ve daha kapsamlı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Musa Yeşildağ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.