Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Restoranlara yüzde 10 indirim çağrısı

Hizmet enflasyonundaki katılık devam ediyor. Restoranlarda, kafelerde fiyatlar artıyor. Bazı işletmelerdeki fahiş fiyat artışları müşteri sayısını azalttı. Restoranlarda doluluk yüzde 30'a yakın düştü. Arap turistlerde bu oran yarıya yakın. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği üyelerine yüzde 10 indirim çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Restoranlara yüzde 10 indirim çağrısı

Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre, lokantalarda fiyatlar Haziran'da yıllık yüzde 90 yükseldi. Bazı işletmeler bundan çok daha fazla artış yaptı. Fahiş artışlar müşteri sayısının azalmasına neden oldu.

Sektör yetkililerine göre en büyük sorun fiyat algısının bozulması. Bazı restoranların fiyatını hakettiği bazılarının ise yüksek fiyat istediği dile getiriliyor.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği pahalılık algısını kırmak için indirim kampanyası başlattı. Yüzde 10'luk indirim kararı Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yapılan görüşmenin ardından alındı.

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, indirim yapan restoranlara da yeni bir çağrı yaptı. İndirim oranının kapı önlerine asılması gerektiğini belirtti.

KAYNAK:NTV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.