Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

adesso Türkiye, 2024 gelir hedefini 1 milyar liraya çıkardı

adesso Türkiye CEO'su Burak Barı, "adesso Türkiye olarak bizler, sadece teknolojiye odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda iş yapma şeklimizi de yenilikçi ve çevik bir yapı olarak sürdürmeye özen gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 12:30
Kaynak: AA
adesso Türkiye, 2024 gelir hedefini 1 milyar liraya çıkardı

AR-GE yatırımını son 5 yılda yaklaşık 25 kat artıran adesso Türkiye, 2024 yıl sonu gelir hedefini 1 milyar liraya çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, adesso Türkiye, hem Türkiye'de hem de dünyada imza attığı fark yaratan yazılım projeleriyle adından söz ettiriyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye'de 40'tan fazla ildeki 520'yi aşkın çalışanıyla değer yaratan adesso Türkiye, son beş yılda ihracat oranını rekor bir büyümeyle yüzde 1600 artırarak, gelirinin yüzde 55'ini yazılım ihracatından elde eder konuma ulaştı.

AR-GE yatırımını son 5 yılda yaklaşık 25 kat artıran ve 2024 yıl sonu gelir hedefini 1 milyar liraya çıkaran özgün yazılım evi, Türkiye'nin mühendislik gücünü ve yazılım dünyasında öncü rol oynama potansiyelini de net biçimde ortaya koyuyor.

adesso-turkey-ankara-cozone-office_W850xH425_CUTOUT-1 - Sanayi Gazetesi

SON 4 YILDA 7 KAT BÜYÜDÜ

ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, Romanya, Azerbaycan, Kazakistan ve BAE gibi dünyanın farklı bölgelerinde yer alan 10 ülke özelinde üstlendiği yüzlerce projeyi yüksek kalite standartlarına ve hedef zamanlamalara uygun biçimde teslim eden adesso Türkiye, büyümeye de devam ediyor.

2020'de 88,5 milyon lira olarak gerçekleşen gelirini 2023'ün sonunda 7 kat artırarak 603 milyon liraya çıkaran şirketin geliştirdiği yazılımlarla en çok değer kattığı ilk beş alan ise sırasıyla finans, otomotiv, sigorta, enerji ve üretim oldu.

Alanlarında uzman mühendislerden oluşan ekibiyle geliştirdiği etkin projelerle gücünü küresel anlamda ortaya koyan şirket, nisan itibarıyla Türkiye ve dünya genelinde 46 müşterisine hizmet sunuyor.

adesso Türkiye, 2024 gelir hedefini 1 milyar liraya çıkardı

ÇOK SAYIDA GLOBAL DEV İÇİN YAZILIM ÜRETİYOR

Son beş yılda AR-GE harcamalarını yaklaşık 5 kat artıran şirket, geçen yıl yaklaşık 147,5 milyon lirayı AR-GE'ye ayırdı. Bu yatırımların karşılığını alan şirket, ortaya koyduğu etkin çözümler sayesinde sektörlerinde dünya liderleri olan BMW Group, ING, Citibank, Deutsche Bank ve PepsiCo Türkiye gibi şirketler tarafından tercih ediliyor.

Bu şirketlerden biri de Mercedes-Benz markası altında lüks otomobiller üreten Almanya merkezli otomotiv şirketi Daimler AG. Mercedes-Benz'in dünya çapındaki üretimi kapsamında çok sayıda fabrikasına kritik yazılım hizmetleri sağlayan adesso Türkiye, çeşitli sektörlerde önde gelen markalarla yaptığı projelerle bu başarı ivmesini yukarı taşımaya devam ediyor.

Dünyanın önde gelen markalarıyla iş birliği yaparak deneyimini geliştiren şirket, sektördeki yeniliklere de liderlik ediyor.

Şirket, müşteri odaklı çözümler geliştirme, dijital dönüşümü ve teknolojiyi iş süreçlerine entegre etme üzerine kurulu çözümler sunarak, AR-GE yatırımlarıyla teknolojiyi yeniden şekillendiriyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.