Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere Başbakanı Sunak'tan istifa kararı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, genel seçimleri kaybetmesinin ardından Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etme kararı aldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere Başbakanı Sunak'tan istifa kararı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, partisinin dün yapılan erken genel seçimlerde aldığı yenilginin ardından bugün Downing Sokağı 10 Numara'daki Başbakanlık Ofisi önünde basın toplantısı düzenledi. Sunak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün Kral 3'üncü Charles ile görüşerek resmi olarak İngiltere Başbakanlığı görevinden istifa edeceğini, Muhafazakar Parti liderliği görevinden de ayrılacağını bildirdi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Sunak, açıklamasında, "Bu işe her şeyimi verdim; ancak sizler Birleşik Krallık hükümetinin değişmesi gerektiği yönünde net bir mesaj verdiğiniz. Ve sizin hükmünüz önemli olan tek hükümdür" ifadelerini kullandı. "Öfkenizi, hayal kırıklığınızı duydum; bu kaybın sorumluluğunu alıyorum" diyen Sunak, 'yorulmak bilmeksizin çalışan tüm Muhafazakar adaylara ve kampanya çalışanlarına' hitap ederek bu çabaların hak ettiği sonuçların alınamamasından ötürü özür diledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.