Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coca-Cola'da skandal

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle birçok ülkede protesto edilen Coca-Cola'da ürünlerinde kimyasal madde tespit edilmesiyle bir skandala imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.herkesduysun.com/
Coca-Cola'da skandal

Her ne kadar ciddi bir kesim tarafından protesto ediliyor olsa da önemli bir kesim tarafından da tercih edilmeye devam eden Coca-Cola bir skandala imza attı. Kutu kolalarında kimyasal tespit edilen marka acil toplatılma kararı verdi.

Fransa'da B&M firması tarafından dağıtılan Coca-Cola Cherry 33'lük kutularında tespit edilen kimyasal sonucunda marketlerden toplatılma kararı alındı.

Fransız hükümetine ait olan RappelConso sitesi, ülke genelindeki perakende zincirleri, bakkal, market ve restoranlarda satılan belirli bir üretim serisine dahil olan Coca-Cola Cherry içeceğinde BPA kimyasalı bulunduğunu hakkında duyuru yayınladı.

Sağlığı tehdit ediyor

Coca-Cola Cherry serisine ait özellikle 8/02/2025 L09B numaralı üretimi için yapılan uyarıda, bu kutuların ambalajında kullanılan fenoksi reçinesinin BPA içerdiğini ve insan sağlığı için büyük risk oluşturduğunu açıkladı.

RappelConso, tüketicilere bu ürünleri tüketmemeleri konusunda ısrarla uyarırken, Fransa'da gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin 2012 yılından bu yana yasaklandığını hatırlattı. Ulusal güvenlik ajansı Anses'in uyarılarına atıfta bulunan site, özellikle hamile kadınlar için bu tür maddelerin tüketiminin yüksek risk taşıdığını vurguladı.

KAYNAK:ENSONHABER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.