Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenilenebilir enerji kaynakları geleceğe ışık oluyor

Dünya, artan enerji ihtiyacını karşılamak ve iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini önlem için yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 10:32
Kaynak: Reyhan Özbakır
Yenilenebilir enerji kaynakları geleceğe ışık oluyor

Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlar dünyanın birçok ülkesinde oldukça artmış durumda. Dünya genelinde teknolojinin gelişmesi ve maliyetlerin düşmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının daha da cazip hale gelmesini sağlıyor ve Türkiye de bu yatırımlardan payını alarak kendi yatırımlarına hız veriyor.

Güneş, rüzgar, jeotermal, hidroelektrik, ve biyokütle gibi yenilenebilir kaynaklar, geleneksel fosil yakıtlara göre birçok avantaj sunuyor.

Peki ülkemiz bu yatırımın neresinde? Uzmanlar ne düşünüyor? Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyeli ne durumda? Yenilenebilir enerjinin avantajları neler?

“YENİLENEBİLİR ENERJİNİN AVANTAJLARI”

Yenilenebilir enerjinin avantajlarına değinen uzmanlar, söz konusu enerji kaynaklarının en büyük avantajının sürdürülebilir olması olduğuna vurgu yapıyor. Yenilenebilir enerjinin doğal döngülerle yenilendiğini ve asla tükenmeyerek gelecek nesiller için de enerji güvenliği sağlayacağını kaydeden uzmanalar, bu kaynakların ayrıca çevre dostu enerji kaynakları olduğuklarının altını çizerek sera gazı emisyonu ve hava kirliliği yaratmadıklarını, bunun da küresel ısınma ve diğer çevresel sorunlarla mücadeleye katkı sağladığını ifade ediyor.

“TÜRKİYE’NİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİ”

Uzmanlar, Türkiye’nin de yenilenebilir enerji noktasında büyük bir potansiyeli olduğunu kaydederek güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji ve hidroelektrik enerjisi açısından oldukça zengin bir seviyede olduğunu belirtiyor. Bu potansiyelden faydalanarak Türkiye’nin, enerjisini temiz ve sürdürülebilir kaynaklardan karşılayabileceğini ve enerjide dışa bağımlılığı en düşük çıtaya indirebileceğini ifade eden uzmanlar, ayrıca bu durum ülkemizin ekonomik kalkınmasında da büyük bir etki yaratacağını kaydediyor.

Kaynak: Reyhan Özbakır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.