Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli maaşı ne kadar olmalı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayında düzenlenen Bursa mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 13:37
Kaynak: Esmanur Gülbahar
Emekli maaşı ne kadar olmalı?

Herkes Duysun ekibi olarak emekli vatandaşların nabzını tuttuk ve sorduk. Emekli maaşına zam yapılır mı, yapılırsa emekli maaşı ne kadar olmalı? Söz vatandaşta..

Hayat pahalılığından en çok etkilenen kesimin başında emekliler geliyor. Emekli vatandaşların çoğu, en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşının yetersiz olduğunu ve iyileştirme yapılması gerektiğini düşünüyor.



“PARANIN DEĞERLİ OLMASI İÇİN ENFLASYONUN DÜŞMESİ GEREKİYOR”

Paranın değere binmesi için enflasyonun düşmesi gerektiğini belirten bir vatandaş, “Zam olması önemli değil, enflasyonun düşmesi lazım ki paramız değerli olsun. Bir kilo domates olmuş 35 lira. Portakalın mevsimi bitmiş hala otuz beş, kırk liraya satılıyor. Emekli adam nasıl alsın? Serbest piyasayı, liberal sistemi düşürmesi lazım. Çay bir yerde 5 lira bir yerde 15 lira, bir yerde 20 lira. Zam da yapılsa bir şey değişmez.” dedi.

En Düşük Emekli Maaşı İçin 3 Formül! - Memurlar.Net

“EMEKLİ MAAŞI 80 BİN LİRA OLMALI”

Bir başka vatandaş, “Bugünün şartlarına göre emekli maaşı 80 bin lira olmalıdır. 10 bin lira maaş ile geçinilmiyor.” şeklinde konuştu.

Emekli maaşının asgari ücret gibi 17 bin lira olması gerektiğini dile getiren bir vatandaş şu ifadeleri kullandı: “10 bin lirayı şimdi çarşıda harcadık gidiyoruz. Ev kiraları 12 bin lira 15 bin lira. Emekliye ne yapar ki?”

En düşük emekli maaşı ne olacak? - Gündem

EMEKLİLER SANDIK BAŞINDA CEVABI VERDİ

Maaşlara tepki vermek adına yerel seçimde sandığa gitmediğini belirten vatandaş ise, “Şu an 11 bin 360 lira maaşım var, asgari ücret ise 17 bin lira. Bizi aşağı indirdi öbür tarafı yukarı çıkardı. Biz de onlara ders verdik. Ben oy kullanmaya gitmedim.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Esmanur Gülbahar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.