Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğancı Barajı Tüneli’nde çalışmalar durdu


Bursa'nın Orhaneli ilçesini kent merkezine bağlayan ve ulaşım süresini 15 dakikadan 3 dakikaya indirmesi beklenen 2 bin 36 metrelik Doğancı Barajı Tüneli'nin 2023 senesinin sonunda açılması planlanıyordu.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 16:03
Kaynak: Ersel Nalbant
Doğancı Barajı Tüneli’nde çalışmalar durdu

Karayolu yatırımları için önemli bir yere sahip olan, emisyon salınımını 816 ton daha aza indirecek ve yıllık yaklaşık 14 milyon liralık tasarruf sağlanması beklenen Doğancı Tüneli’nde uzun zamandır çalışma yapılmıyor.

2023 SENESİNİN SONUNDA AÇILMASI BEKLENİYORDU

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, geçen sene Doğancı Barajı Tünelinde incelemelerde bulunmuş ve tünelin Bursa'nın dağ bölgesinde hayatı kolaylaştıracağını dile getirmişti. Bakan Varank, "İnşallah 2023 yılı sonunda Doğancı Barajı Tünelinin açılışını yapıp kullanmaya başlayacağız." ifadelerini kullanmıştı fakat Doğancı Barajı Tüneli’nde aylardır hiçbir ilerleme görünmüyor.



ORHANELİ HALKI, DOĞANCI TÜNELİ İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Çitçilikle uğraşan ve 45 senedir Orhaneli’de ikamet ettiğini belirten bir vatandaş Doğancı Tüneli ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Her seçim döneminde gelip ‘Bizi destekleyin yolunuzu yapacağız’ diyorlar. İki dozer getirip göz boyuyorlar. Eğer bunca yıldır Orhaneli ilçesi ile biraz bile ilgilenilmiş olsaydı yalnızca ulaşımı değil bütün sorunları çözülürdü.”

Kaynak: Ersel Nalbant

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.