Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa, turizmin gözdesi oluyor!

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB), kentin turizm potansiyelini canlandırmak için yeni dönemde stratejik çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 16:28
Kaynak: Gülsüm Yıldırım
Bursa, turizmin gözdesi oluyor!

Tarihi, doğası, kaplıcaları ile yabancı turistlerin Türkiye’deki en önemli ziyaret noktalarından biri olan Bursa, turizmde canlılık yaşamaya devam ediyor. 

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) olarak Bursa’da zincir otel sayılarının ve niteliklerinin çok arttığını belirten Başkan Artıç, "En iyi noktamız misafirperverliğimiz. Bursa’nın olmazsa olması termal tesisleridir. Bizim de çok güzel tesislerimiz ve yatırımcılarımız bulunuyor. Şehir otelciliği olarak baktığımızda, misafir en çok bulunduğu konuma göre tercih yapıyor. Misafirleri yönlendirirken doğru yere göndermek son derece önemlidir. Biz bunu çok iyi gerçekleştiriyoruz. Bursa’nın kendine özgü bir havalimanı olmaması da bizim için çok büyük bir eksikliktir. Yenişehir Havalimanı’nda da çok çalışmalar yapıldı ama bir türlü dikişi tutturulamadı. Bursa gibi büyükşehir olup da kendine özgü havalimanı olmayan şehir yok sanıyorum." şeklinde konuştu.

Bursa Gezilecek Yerler I 3 Günlük Bursa Gezi Rehberi I Seyahatimgeldi

“HEDEFİMİZ, SEKTÖRE NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRMEK”

Herkes Duysun TV ekranlarında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile olan çalışmalarından bahseden Artıç şu ifadelere değindi.

"Ana hedeflerimizden bir tanesi istihdam projesidir. GÜMTOB’u merkez olarak belirme çalışmaları yapıyoruz. İstihdamla ilgili olarak, BUSMEK ile birlikte bir program yapıp müfredatı kendimiz hazırladık. Bu programın son beş gününü, kursiyerlerin otelde çalışabileceği şekilde organize ettik. Mezun ettiğimiz kursiyerlerin tamamına istihdam sağladık. Uludağ Üniversite öğrencileri ile birlikte de kariyer günleri düzenledik ve onların iş başvurularını aldık. Bu öğrencilerimizin de eğitimlerine başladık. 2-3 aylık iş İngilizcesi eğitimi alacaklar. Ağustos sonu gibi de güzel bir İK günü ile mezun olan öğrencilerimizi otellerimize istihdam etmeyi düşünüyoruz."

Kaynak: Gülsüm Yıldırım

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.