Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da sokak lambası polemiği devam ediyor

Bursa vatandaşlarının yakındığı en büyük sorunlardan biri olan sokak lambası arızaları yıllardır tartışmaya açık bir şekilde devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 11:31
Kaynak: Arda Şaru
Bursa’da sokak lambası polemiği devam ediyor

Vatandaşların en büyük sorunlarından biri haline gelen sokak lambaları bakımı, bu dönemde de sorunlar oluşturmaya devam ediyor. 

Biz de Herkes Duysun ekibi olarak, bu duruma ilişkin sokağın nabzını yoklarken vatandaşların tepkileri ile karşı karşıya kaldık.

Sokak Lambası - 34/131 - Şikayetvar

“YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN BİR SORUN HALİNE GELDİ”

Bursa’da yıllardır çözülemeyen bir sorun haline gelen sokak lambaları vatandaşı bıktırdı. Kesinti ve bakımların bir türlü bitmediğinden yakınan vatandaş şu ifadelere yer verdi:

“Doğma büyüme Bursa’da oturuyorum. Bu lambalar mahallemin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Her yıl en az 10 dan fazla kere karşı karşıya kaldığımız bu kesinti ve bakım bir türlü bitmedi. Geceleri evime geç döndüğüm zaman yolların karanlık bir hale bürünmesi bu devirde insanı korkutuyor.” ifadelerine yer verdi.

Bir diğer vatandaş ise bu durumun özellikle kadın ve çocuklar için tehlike arz ettiğini belirterek, “Bursa’ya bir öğrenci olarak 3 sene önce geldim. 3 yıldır karşı karşıya kaldığım bu sorun geçiştirilip ihmal ediliyor. Karanlık çökünce insan tedirgin olmuyor değil. Sokakların böyle bir dönemde karanlığa terk edilmesi özellikle çocukları olan kadın vatandaşlarımız için büyük bir tehlike arz ediyor.” dedi. 

Bursa ve Sokak Lambası Şikayetleri - Şikayetvar

“MÜLTECİLERE DAVETİYE ÇIKARIYOR”

Mültecilere davetiye çıkardığını söyleyen mahalle sakini, “Malumunuz, artmakta olan mülteci nüfusu ile birlikte sokakların ıssız bir hale dönüşmesi de biz vatandaşları tehlikenin içine atıyor. Allah korusun bu dönemde karşı karşıya kaldığımız gasp ve cinayet vakaları ülke genelinde artmışken bu sorun da düzeltilmez ise her suçu tetikler ve önüne geçilmez bir hal alır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Arda Şaru

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.