Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burkon Genel Müdürü Hasan Eker: Termal turizmi biz Afyon'a kaptırmadık Afyon'a verdik

Burkon Turizmin kuruluşunun 25. Yılına özel teşekkür yemeği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 13:31
Kaynak: Haber Merkezi

AHMET GÜNAY/ARDA ŞARU/HERKES DUYSUN

Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Almira Otel'de düzenlenen Burkon Turizmin kuruluşunun 25. Yılına özel organize edilen teşekkür yemeğinde Burkon Genel Müdürü Hasan Eker açıklamalarında Bursa ve ülke turizminde yapılan ve yapılması gereken önemli detaylardan bahsetti.

Hasan Eker yaptığı açıklamada; "Bursa turizminde yabancı turist sayısı da yerli turist sayısı da artıyor fakat potansiyelimizi alamıyoruz tabi. Turizmin şöyle bir gerçeği var. Arzların olması lazım arzlardan sonra fiyatlar düşer ve acendalar oraya akın etmeye başlar. 2012'de 5 yıldızlı oteller gelmeye başladı. BUDO çıktı deniz otobüsleri yapıldı. Yol yapıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı 1.5 saatlik bir uzaklığa meydana geldi. Bu kadar çalışma yapılıyor bir yandan baktığımızda Bursa’nın sanayisi, turizmi, otelleri büyüyor. Otel sayıları yiyecek içecek üniteleri arttıkça turizm de artacak. Bizim tur operatörleriyle yakın temasta olmamız gerekiyor. Bursa acentaları kendilerini daha çok Arap pazarlarına vermiş durumdalar.

Termal turizm konusunu biz Afyon'a kaptırmadık Afyon'a verdik. Çünkü termal turizm tatildir. Otellerimiz de sanayiye döndüğü için oda kahvaltısına dönmeye başladı bu arada Afyon da hem ucuz olup hem de tam pansiyon olunca insanlar Afyon'a yöneldi. Uludağ’dan termal su çıkıyor mu çıkmıyor mu diye araştırsınlar istedik. Çünkü Uludağ’ın 4 bir tarafında termal su var. Uludağ’a termal gelirse. Uludağ yazın da dolarak Afyon'un yerine geçebilir.

Ben bir fikir sundum sıcak su yerlerine yerleşimler kurulsun daire şeklinde ilk halkasında Bursa lezzetleri iskender, cantık, pideli köfte gibi yemek yerleri olsun ikinci halkasında hediyelik eşya dükkanları olsun üçüncü halkasında ise oteller yerleşim yerleri termal oteller olsun. Bize projeyle gelin ihaleyi açıyoruz dediler ama benim söylediğim böyle bir şey değil. Proje çizdirilecek iskendercisi hediye eşyacısı olan binalar satın alınabilecek veya kiralanabilecek böylece istihdam sağlanacak. Ve turizm için gece hayatı da gerekiyor Bursa’da gece hayatı var ama sınırlı sayıda var." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.