Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Bozbey açıkladı! Körfez Projesi geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da körfez ulaşımının başladığının müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:43
Kaynak: Ersel Nalbant
Başkan Bozbey açıkladı! Körfez Projesi geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da körfez ulaşımının başladığının müjdesini verdi.

Yeni bir projeyi Bursalılara duyurmaktan keyif aldığını söyleyen Başkan Bozbey, “Körfez ulaşımı başlıyor. Cumartesi günü Mudanya’da Mudanya- Gemlik- Küçükkumla, Mudanya- Trilye durakları olacak.” dedi.

BURSA’NIN HER BİR NOKTASINA HİZMET…

Büyükşehir’ün imkanlarını eşit bir şekilde dağıtmaya çalıştıklarını belirten Başkan Bozbey, “Bursa’yı birlikte gülümseteceğimiz personelinde mutlu olması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ve İştiraklerimizde bulunan tüm arkadaşlarımızın gülümsemesi için BURFAŞ sosyal tesislerimizde indirim uygulamaya başladık. Gelişen bir Bursa için, şehrinizin yaz turizminden hak ettiği payı alması için çabalıyoruz. Bu kapsamda BURFAŞ Mudanya tesisi açıldı ve hizmet vermeye devam ediyor. Mudanya’nın sosyal yaşamına katkı sağlayacak. El ele sosyal yaşam ve destek merkezi ile ilgili projelerimizi geliştiriyoruz. Yakın bir süre içerisinde bu binalarda hizmet başlayacak. İlçemizin her bir köşesine eşit hizmet dağıtmaya çalışıyoruz.” dedi.


TARIM A.Ş ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Başkan Bozbey, Tarım A.Ş çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
“Bursa için gece gündüz çalışırken teknolojinin gücünden faydalanmak bizim için sorumluluktur.” diyen Başkan Bozbey, “Tarım A.Ş bünyesinde bir dron atölyesi kurduk ve kendimiz üretiyoruz. İlaçlama çalışmalarını bu formlarla yapıyoruz ve etki alanımızı 5 katına çıkardık. Havuz göletlerin bakımı da yapılıyor. 4 milyonun metrekarenin üzerinde bir alanda sürekli kontrol, denetim ve sulama yapıyoruz. 17 ilçemizde 2900 adet karasinek üreme noktasında ilaçlama yaptığımızı ve 160 bin adet sivrisinek üreme noktasına biosilahla müdahale edildi. Birçok yere anında ulaşıyoruz. Geçen yıllarda rögarlarda çalışma yapılmadığından bazı konularda sorun yaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, özellikle inşaatlarda durgun su bırakmasınlar. Çevreye sinek ürketilmesine sebep oluyor.” ifadelerini kullandı.

BURSA’NIN YOLLARI YAPILIYOR

Başkan Bozbey, Ulaşım Daire Başkanlığı Müdürlüğünün 51 mahallede asfalt, 44 mahallede yol yapımı, 25 mahallede sanat yapımı çalışmalarını tamamladığını dile getirdi.


BURSA’DA HANGİ METRO HATTI NE DURUMDA?

Başkan Bozbey, Ulaştırma ve altyapı bakanlığının çalışmalarını paylaştı.


EMEK-ŞEHİR HASTANESİ HATTI YÜZDE 50’DE

Başkan Bozbey, Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattının 10.12.2020 tarihinde başladığını 08.12.2025 tarihindede bitiminin göründüğünü dile getirdi. Bedelinin 7 milyar civarında olduğunu açıklayan Bozbey, fiziki gerçekleşme oranının ise ise yüzde 50’de olduğunu ifade etti.


ÜNİVERSİTE- GÖRÜKLE HATTI HAYAL OLDU

Üniversite-Görükle hattının bir hayal ürünü projesi olduğunu açıklayan Başkan Bozbey, “Üniversite- Görükle metro hattı bedeli 170 milyon dolar. Bu projeye bir yatırım finansmanı ayrılmamıştır ve bu bizi üzdü. Aslında böyle bir proje yok, sadece tasarım var. Emek- Şehir Hastanesi hattının kazancıyla (oradan güya bir miktar para kalacak) üniversite hattı yapılacakmış. Böyle bir gerçekliğin söz konusu olmadığı ortadadır.” dedi.

BAŞKAN BOZBEY, KARAYOLLARINDAN TALEPTE BULUNDU

Karayollarından talepte bulunan Başkan Bozbey, “Çalı-Hasanağa yolu 3.etap çalışmalarının ihalesinin yapılmasını talep ediyoruz. Bedeli 2.2 milyar liradır. Hasanağa otoyol bağlantısı sanayi açısından oldukça önemlidir. Bu yolunda başlanmasını talep ediyoruz.” dedi.


HIZLI TREN NE ZAMAN GELECEK?

Yıllardır yüksek hızlı tren yapımını beklediklerini dile getiren Başkan Bozbey şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek hızlı tren ne zaman gelecek? Ne zaman Ankara’ya seyahat edeceğiz? Bizim de hayalimiz. Yıllardır bekliyoruz. Bakanlığın, siyasilerin bir an önce bu konuşa harekete geçmesini talep ediyoruz. Israrcıyız.”

BAŞKAN BOZBEY, MAKAMINI İLÇELERE TAŞIDI

Vatandaşların taleplerine en hızlı şekilde dönüş yapabilmek adına makamı ilçelere taşıdığını söyleyen Başkan Bozbey, “Tüm bu projeler, Bursamız için hayati önemdedir. 3 aydır tebrikleri kabul ediyorum. Hemşerilerimizle Merinos'ta buluştuk. Bursa Kent Konseyi, Bursa için çabalıyor. Her birinizin fikri çok önemlidir. Vatandaşlarımızın taleplerine en hızlı şekilde dönüş yapabilmek adına makamımızı hemşerilerimize götürüyoruz. 15 günde bir bir ilçeye gidiyoruz. İlk olarak Büyükorhan’da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu hafta Keles'teyiz. Bizim için önemli olan halkımızın memnuniyeti ve refahıdır. El ele vererek Bursa’yı daha mutlu bir şehir haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BOZBEY, PLASTİKSİZ TEMMUZ HAREKETİNE DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ

Başkan Bozbey, vatandaşları ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek vermeye davet ederek şu ifadeleri kullandı:

“Kültür ve sanat faaliyetlerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek veriyoruz. Pet şişe, pipet, poşet, ıslak mendil kullanmayarak ilk adımı atabilirsiniz. Çocuklarımıza daha temiz, daha sağlıklı bir Bursa bırakmak için her bir hemşehrinin katkısı çok önemlidir.”

“BURSA İÇİN SÖZ SİZDE”

Başkan Bozbey, “Bursa’yı birlikte inşa etmek için, Büyükşehir’in web sitesinde bulunan anketinde düşündüklerinizi, Bursa’nın geleceğine katkı sağlayacak projelerini bizlerle paylaşmanızı istiyoruz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Bursa için söz sizde’ diyerek sözlerini tamamladı.

BURBAK OTOPARKLARI TAKİP EDİLİYOR

BURBAK otoparkları ücretsiz oldu fakat bazı vatandaşlar bunu suistimal ediyor ve gün boyu ya da iki gün park ediyor. Başkan Bozbey bu araçlara yönelik takipte olduklarının altını çizerek, “BURBAK otoparklarından ücret alınmıyor fakat takibini yapıyoruz. Rent a carların bu alanlarını işgal etmelerini doğru bulmuyoruz. Bu yol kenarı otoparklarının kısa süreli kullanımını uygun görüyoruz. Takipteyiz.” dedi.

BURSASPOR’A SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYO

Bursaspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, “Bursa’da doğan ya da doyan herkesin Bursaspor’a sahip çıkması gerekiyor. Bursaspor, Bursa’nın marka değeridir. Bursa’nın bütünleşmesi gerekiyor. Bu sezon en az 15-20 bin seyirciye oynayacağız. Bursaspor’a sahip çıkmak, destek olmak hepimizin sorumluluğudur.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ersel Nalbant

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.